Το ΟΡΑΜΑ μας

 

Η αγάπη μας για την Ελλάδα και τη ζωή μάς οδήγησε ΕΔΟ!

Όραμά μας είναι να ανατρέψουμε τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας – τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε πολιτιστικό και δημογραφικό επίπεδο. Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Να αποτελούμε κίνητρο και στήριγμα για τους κατοίκους της Ελλάδας που πλήττεται από δεξιά και αριστερά. Να τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια που τόσο ονειρεύονται. Να πηγαίνουμε μπροστά. Συλλογικά. Δημιουργώντας νέους ορίζοντες που μας επιτρέπουν να αντικρίζουμε το αύριο με περισσότερη αισιοδοξία. Δυναμικοί. Ενωμένοι. Γιατί Ενωμένοι Δημιουργούμε Ορίζοντες!

 

Τι είναι το ΕΔΟ

Αποτελούμε ένα αυτοτελές νομικό πρόσωπο κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δε διανέμει κέρδη από τη δραστηριότητά της. Η δραστηριότητά μας δεν περιορίζεται σε μία συγκεκριμένη δράση ή ενέργεια. Αντιθέτως, διοργανώνουμε πολυάρθιμες δράσεις, διεξάγουμε έρευνες μεγάλης αξίας, συμμετέχουμε σε πολυποίκιλα προγράμματα.  Συνεργαζόμαστε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στους διεθνείς θεσμούς και τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και σε επιστημονικά ιδρύματα της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Και όλα αυτά έχουν βασικό πυλώνα την πιο βαθιά μας επιθυμία – που δεν είναι άλλη από την συμπαράσταση στους συμπατριώτες μας και ιδιαίτερα αυτούς που οι καταστάσεις τους έχουν σταθεί εμπόδιο στη δημιουργία της δικής τους οικογένειας τους. Είμαστε ΕΔΟ για να δώσουμε λύσεις στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, την εποχή που η υπογεννητικότητα διαρκώς ψαλιδίζει τον πληθυσμό της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά για τους στόχους μας εδώ.

 

ΙΔΡΥΤΕΣ

Η ΛΥΔΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ , κύριος εταίρος και Τακτική  Διαχειρίστρια του ΕΔΟ, γεννήθηκε στο Μόναχο  Γερμανίας και  κατοικεί στην Ελλάδα μόνιμα. Στην διάρκεια της ζωής της έχει δουλέψει  σκληρά,παλεύοντας με παρρησία την προκατάληψη και τον ρατσισμό

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ εξίσου εταίρος του ΕΔΟ και αναπληρωματικό στέλεχος,   γεννήθηκε στον Πειραιά και κατοικεί στην Ελλάδα.

 

Η Αποστολή μας

Είναι γνωστό πως η ελληνική κοινωνία πλήττεται σοβαρά από το φαινόμενο της υπογεννητικότητας ,από την κακοποίηση και εκμετάλλευση των ευαίσθητων μελών της δηλαδή των γυναικών και των παιδιών.

Το ΕΔΟ έρχεται να προσφέρει αφιλοκερδώς μέτρα ,μεθόδους,και ενημέρωση  για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας,  ασφαλή  φιλοξενία, σίτιση ψυχοκοινωνικής στήριξη ,για την προστασία της κακοποιημένης γυναίκας με σκοπό την ενδυνάμωση και επανένταξη και της στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Ενώ  η προστασία  του κακοποιημένου ή παραμελημένου παιδιού η  εξεύρεση στέγης ,η  παροχή σίτισης  και   η ψυχολογική και ιατρική  φροντίδα αποτελούν κύριο μέλη μας…